Direktlänk till inlägg 9 november 2010

Hyresgästrollen - gnällig?

Av Sara - 9 november 2010 14:33

Vad är det med hyresvärdar och gnällfaktorn? Varför är så många hyresvärdar snabba med att säga att deras gäster är gnälliga?


Vet att vår förre hyresvärd hade mycket att säga om sitt hyresbestånd - som hyresgäst har man faktiskt rätt att kräva att saker och ting SKA fungera.


När vi flyttade in hit så var det ett par saker vi sa till om ganska omgående.

Det var att tätningslisterna runt ytterdörrarna var värdelösa. Det går inte att stänga dörren utan att slänga igen den i princip, och man ser ut genom gliporna i dörren. Nu har det iallafall sagts att om vi köper en list själva och sätter upp på dem, och sedan sätter upp den själva så är saken klar. Ja ja. Visst.

Jag frågade sedan om det fanns en möjlighet att få ett nytt kylskåp, eftersom det befintliga ser ut att vara hundra år och det saknas förvaring i dörren samt lådor i frysen. Jag krävde aldrig något på den här punkten, utan vi hade tänkt köpa ett eget ifall vi inte får ett och så kan vi ta med det när vi flyttar isåfall.

Sedan sa jag även att termostaten på Leos rum inte verkar fungera, då det oftast svänger en sådär 4 grader i hans rum utan synbar anledning. Vi får gå och skruva på den där flera gånger om dagen för att det ska hålla sig runt 20-21 grader.

Sedan så gick inte toaletten på nedervåningen att spola oftare än en gång i timmen. Inte så praktiskt när man städar eller har gäster alltså. De har försökt fixa toaletten flera gånger efter det, med resultatet att toaletten står och rinner hela tiden istället och förbrukar vatten dygnet runt.


Utöver det så har pannan krånglat, det har rykt in vid nåt tillfälle (inget fel visade det sig enligt sotaren) och den har kokat en gång, och idag var det strömavbrott så lågan slocknade och jag vet inte hur man tänder den igen (det måste göras manuellt då brännaren ej klarar av att tända lågan utan tändvätska av någon anledning).


Jag måste säga att direkt-el har sina fördelar i sin driftsäkerhet! För när strömmen går så slutar ju alla eldrivna system att fungera. Värmen kanske hålls kvar längre i ett vattenburet system dock.


Så - var det verkligen bara massa GNÄLL från vår sida? Är det inte rimligt att kräva att en toalett inte förbrukar vatten när den inte används, att dörrarna sluter tätt och inte drar och att värmesystemet fungerar?


Idag snöar det som sjutton och jag önskar att vi hade köpt en sköskyffel. Det blåser som tusan så det är höga snödrivor runt huset och på vägen här utanför. Ska bli spännande att se om/hur sambon tar sig hit från jobbet sen.


Ska faktiskt jobba lite själv nu imorgon och på fredag. Härliga puckar!


 
 
Ingen bild

Mamsen

10 november 2010 08:42

Naturligtvis har du som hyresgäst rätt till underhåll o hyresvärden ska också stå för nyinköp vad gäller maskinpark osv- såvida det inte står annat i kontraktet. Nu är det väl så att alla inte passar som hyresVÄRDAR utan ser det som lättförskaffad inkomstkälla men så är det naturligtvis inte. Du kan alltid ta hyresgästföreningen till hjälp- även om du bor i hus, de är till för att lösa sånt här. Ta inte striden själv utan låt nån utomstående värdera vad som är rimligt, kanske är det så att hyresgästen inte alltid är den gnälliga utan hyrsvärden?

Sara

10 november 2010 18:39

Tror inte att hyresgästföreningen kan få min hyresvärd att sluta säga att jag är gnällig ;)
Det är inte så att jag är ovän på något sätt med dem, och vill inte heller bli det.
Men jag tror du kan ha en poäng i att många tror att det är ett lätt sätt att tjäna lite pengar på!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 14 januari 2013 07:31

Under natten hade jag tre drömmar som jag minns. En dröm handlade om hur besviken och ledsen jag kände mig över att aldrig få vara gravid igen. Förmodligen beror den här drömmen på att gravida Marie hälsade på igår och att vi pratade om att jag ...

Av Sara - 13 januari 2013 19:03

Ännu en helg är förbi. Förra helgen byggde far och sambon upp en halvvägg i vardagsrummet, och det var kanske tänkt att det på något sätt skulle bli färdigt den här helgen. Så blev det inte. Det får målas i veckan som kommer. Men min käre far fixad...

Av Sara - 7 januari 2013 18:55

Innan vi fick första barnet tror jag att vi faktiskt var mentalt inställda på att vara fast i hemmet 24/7. Efter att vi flyttat hem ifrån Göteborg så fanns det ju liksom ändå ingenting att göra på kvällar och helger om man inte ville åka långt. Så de...

Av Sara - 6 januari 2013 20:17

Visst måste det skilja väldigt mycket människor emellan, vad man vill ha ut av livet? Och det har ju förändrats allt eftersom. Jag kan inte tänka mig att grottmänniskorna hade några större förhoppningar i livet, att överleva var väl nog. För hun...

Av Sara - 5 januari 2013 19:31

Nu när jag åter hittat till bloggen så får jag väl skriva av mig lite förmodar jag... På Christer idag på P3 så var det läsprofilen. Sambon tyckte att jag skulle ringa in, men det hade jag inget för. Jag förmodade att de som skulle intervjuas en...

Presentation


Bor tillsammans med sambo och två barn (1 och 3 år) i sömnig byhåla. Jobbar som redovisningsekonom och drömmer om både nybyggnation och långresor.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards